27.7.2015

Koko kehon treeni ulkona!

Heippa!
Tänään ois vuorossa ensimmäinen treenipostaus ja tää onkin helppo tehdä vaikka omassa pihassa tai lähellä olevassa leikkipuistossa, jos ei vaikka pääse salille. Kehiteltiin siis tämmönen koko kehon treeni ulkona, etkä tarvi tähän kun ittes ja asun, jolla on helppo liikkua!
Liikkeiden toistot on lähes kaikki semmosia, mitkä on omasta jaksamisesta kiinni, eli määrät vaihtelee ihmisten mukaan. Yrittäkää kumminkin tehdä 3-4 kierrosta, niin uskon että ootte saanu hyvän treenin aikaan! ;-)


1. Lämmittely Eli alotetaan treeni jonkinlaisella lämmittelyllä ja me tehtiin se burpee -liikkeellä, mutta voi tehdä myös esim x-hyppyjä tai käydä lenkillä. Toistoja tehdään sen verran, että saa sykkeen nousemaan ja tulee lämmin.


2. Kädet Aloitetaan siis treeni käsistä ja dippi -liikkeestä. Tätä liikettä voi tehdä kahdella tavalla, mutta ainakin meille penkkidippi oli huomattavasti helpompaa, haha. Hyvää määrää toistoihin on vaikea sanoa, koska jotkut jaksaa enemmän kun toiset. Sanoisin kuitenkin, että penkkidipissä n. 20-30 toistoa saa jo tuntumaa käsiin. Sitten voikin vetää vaikka punnerruksia tai leukoja, jos niitä saa. Jos ei saa tehtyä leukoja, voi tehdä niin että saa hypystä helppoutta. Toistot riippuvat taas itsestä, eli niin monta kuin vain saat tehtyä.


3. Selät Sitten vuorossa onkin selät. Eli selkiäkin voi tehdä monella eri tavalla, mutta me valittiin tähän nää kaksi liikettä, eli ihan normaali selän nosto ja lasku ja toistoja n. 15-20. Toisessa selkäliikkeessä nostetaan vuorottain vastakkainen jalka ja käsi. Muistakaa ettette "heitä" jalkoja ja käsiä, vaan nostatte rauhassa ja selkä ei saa mennä liian notkolle! Tässä toistoja n. 15 per puoli eli yhteensä n. 30.



4. Vatsat Sitten vuorossa onkin vatsat ja liikkeitähän niistä riittää vaikka kuinka! Otettiin nyt kumminkin nää kaksi vähän erilaista liikettä. Ekassa liikkeessä siis roikutaan ja pyritään nostamaan jalat niin ylös kuin mahdollista, mutta pitää muistaa pitää selkä suorassa ja jännittää vatsalihaksia. Toisessa liikkeessä mennään hiukan takakenoon ja tehdään kiertoa. Tässä on tärkeää myös jännittää vartaloa ja vatsalihaksia että saadaan tuntumaan. Toistot riippuu taas ihan itsestään ja omasta jaksamiseen, mutta n. 20 toistoa voisi olla hyvä määrä.


5. Jalat Alotetaan jalat askelkyykkyhypyillä ja jälleen kerran toistoja niin paljon kuin itse jaksaa, mutta vähintään 10. Tämän jälkeen askelkyykkyjä toinen jalka korokkeella ja toistoja n. 15-20. Sitten korokkeelle hyppäämisiä, kunnes jalat alkaa huutaa hoosiannaa. Viimeisenä liikkeenä jaloille varpaillenousu ja näitäkin kunnes tuntuu niin ettei voi enää tehdä.


Loppuun vielä esim. lankkupitoa ja muistakaa myös venyttely!


Mutta kertokaa ihmeessä mitä piditte tästä postauksesta ja haluisitteko jatkossakin nähdä vastaavia? :-)


Reipasta alkavaa viikkoa kaikille!♥
♥ Henna & Linda

11 kommenttia:

  1. Tosi kiva ja hyödyllinen postaus, sai uusia ideoita treeniin :) Kesäsin ulkona treenailu on kyl parasta!

    http://iitukkavalokuvailee.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että tykkäsit! :-) Ja jep toi on kyllä totta, mutta harmi kyllä nyt on ollu aika huonot ilmat, mutta eihän sää estä treenaamasta. ;-)

      -Henna

      Poista
  2. Kiva postaus! En ole itse oikeastaan ulkona kovinkaan paljon lihaskuntoa tehnyt, joten täytyypäs joskus kokeilla sitä salireenin sijaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen, ulkona tehty lihaskunto tuo kivasti vaihteluu salitreeniin. ;-)

      -Linda

      Poista
  3. Olipas kiva postaus!:) Selkeät ohjeet joita kuvat havainnollisti hyvin:))

    http://sofiawilhelmiina.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että tykkäsit ja hyvä että kuvista sai selvää ku ei oltu ihan varmoja että ymmärtääkö niistä ne liikeradat . :-)

      -Linda

      Poista
  4. Oi kuinka hyödyllinen, treeneihin liittyvät on aina tosi mielenkiintoisia :) ! Pitäis varmaan useammin ittensäkin raahata treenaamaan ulos niin saisi vähän vaihtelua rutiineihin.

    http://eve-lightup.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelem kyllä ulkona treenamista näin kesällä tuo kivaa vaihtelua siihen ainaiseen sisällä treenaamiseen! ;-)

      -Linda

      Poista
  5. Moi! Mulla olis sulle pienimuotoinen haaste!

    http://sagaurora.blogspot.fi/2015/07/liebster-award-haaste.html

    VastaaPoista